top of page
Fog and Nature

Word donateur

Hoe word ik vriend van het voedselbos?

Vriend van het voedselbos word je door eenmalig minimaal 500 euro te doneren of jaarlijks 100 euro via een schenkingsovereenkomst.

Vrienden van het voedselbos

De vrienden van het voedselbos zijn de ambassadeurs van het voedselbos. Dit zijn duurzame donateurs die een speciale relatie met het voedselbos hebben.

Deze vrienden hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Willen echt een gebaar maken om wereld groener te maken, en ook leefbaar voor de toekomst te houden.

En vindt er jaarlijks ook een vriendendag plaats in het voedselbos. Jij en je introducee zijn welkom op deze dag. Een mooie dag om met elkaar te genieten van het voedselbos en te genieten van al het moois wat het bos ons brengt. Op deze dag gaan we met de thema’s natuur, educatie en duurzaamheid aan de slag voor verdere inspiratie Op deze vriendendag krijg je ook altijd een oogstverrassing.

Informatie
Wil je een vriend van het voedselbos worden of wil je meer informatie  mail naar Frans van Berkel of vul het contactformulier in.

Wat krijg als vriend van het voedselbos?

Een voedselbos ontwikkelen is iets voor de lange termijn. We bouwen ook voor de generaties na ons. Wij zelf, maar ook onze kinderen en kleinkinderen genieten van en leren over de natuur en eten bijzondere, verse producten van dichtbij huis. Draag je het voedselbos een warm hart toe? Wordt dan vriend van het voedselbos. Draag bij aan het realiseren van het voedselbos.

Wat krijg als vriend van het voedselbos?
Je bent de ambassadeur van het voedselbos. Je hoort bij de familie! Hiervoor hebben een speciale voedselbosboom waarin onze Vrienden van het Voedselbos een speciaal plekje krijgen. We vinden het belangrijk om alle vrienden van het voedselbos betrokken te houden. Daarom worden zij als eerste geïnformeerd over de nieuwe ontwikkelingen.

Image by Jed Owen

De donateurs

Ben je geïnteresseerd in duurzaam leven, hou je van tuinieren of heb je een passie voor de natuur? Misschien wil je ons dan helpen met het verder ontwikkelen van het voedselbos. Dat kan al vanaf € 25. 

Alleen samen kunnen we de plannen voor een mooi nieuw stuk natuur realiseren. We hebben daarvoor veel geld nodig. Geld voor het aankopen en planten van de vele bomen, fruitstruiken en kruiden. Maar ook voor het beheer en onderhoud van het perceel.


Hiernaast willen we in de nabije toekomst ook het middenterrein verder inrichten met o.a. een tijdelijke tentoverkapping en een composttoilet.

QR 25.png

DONEER € 25,-

QR 50.png

DONEER € 50,-

QR 100.png

DONEER € 100,-

QR Vrij doneren.png

Vrij doneren

U kunt ook zo doneren via onze bankrekeningnummer: NL66 RABO 03 69 89 89 58. Vergeet u na het doneren niet om ons een bericht te sturen via ons contactformulier zodat we ook in de toekomst kunnen blijven informeren over de voortgang en ontwikkelingen van het Voedselbos.

De sponsoren

Bij het ontwikkelen van een voedselbos voor Lage Mierde willen we alle bedrijven uit onze omgeving de gelegenheid geven om hierin te participeren. We denken aan bedrijven die duurzaamheid belangrijk vinden, een bijdrage willen leveren aan de lokale gemeenschap, een biologisch-ecologische voedselproductie willen ondersteunen of gewoon dit initiatief een groeikans willen geven.

Als u ons wilt sponsoren stellen wij daar uiteraard iets tegenover. We hebben verschillende pakketten samengesteld waarbij wij publiciteit genereren voor uw bedrijf. Daarnaast willen wij graag een structurele samenwerking met uw bedrijf opbouwen. In overleg met elkaar kunnen wij kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

Wilt u meer weten, neem dan contact op met Stichting Voedselbos Lage Mierde: 
Marcel vd Brink tel. 06-51341126
Jos Gerrekens, tel. 06-46294077

Image by CDC
Image by Anaya Katlego

Vrienden van het voedselbos

Een voedselbos ontwikkelen is iets voor de lange termijn. We bouwen ook voor de generaties na ons. Wij zelf, maar ook onze kinderen en kleinkinderen genieten van en leren over de natuur en eten bijzondere, verse producten van dichtbij huis. Draag je het voedselbos een warm hart toe? Wordt dan vriend van het voedselbos.

Periodiek schenken

De Stichting Voedselbos Lage Mierde heeft een ANBI-status. Dit betekent dat bij een periodieke schenking je een belastingvoordeel hebt. Periodiek schenken is vastleggen dat je de komende vijf jaar een bepaald bedrag (groot of klein) schenkt aan het voedselbos. Dit betekent dat je deze gift van de belasting af kunt trekken. Het is heel eenvoudig, je hoeft er niet voor naar de notaris! Eénmalig een schenkingsovereenkomst invullen is het enige wat je moet doen. Een deel van het geschonken bedrag krijg je terug van de Belastingdienst. 
Download hier de schenkingsovereenkomst. Na het invullen en ondertekenen stuur je deze naar het secretariaat: Zandhorst 2, 5094 HB Lage Mierde

bottom of page