top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFrans van Berkel

Belastingvoordeel bij steun aan het voedselbos

Bijgewerkt op: 15 apr.

Stichting Voedselbos Lage Mierde is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).


Als een instelling door de belastingdienst is aangewezen als een ANBI, kan een donateur zijn giften volledig aftrekken van de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij de website van de belastingdienst.

Een ander voordeel voor een donateur is dat je zeker weet dat de ANBI waaraan je doneert voldoet aan strenge criteria en het algemeen belang voorop stelt.


Wat betekent dit concreet?

Periodiek schenken is vastleggen dat je de komende vijf jaar (of langer) een bepaald bedrag (groot of klein) schenkt aan het voedselbos. Afhankelijk van je inkomen kun je een deel van de donatie terug ontvangen.

Op de volgende site kun je berekenen wat het voordeel voor je kan zijn: ANBI-Calculator


Om in aanmerking te komen voor de aftrek van periodieke giften, moeten de donateur en de ANBI een schenkingsovereenkomst aan gaan. Download onze schenkingsovereenkomst, vul deze in, en stuur deze naar ons op. Vanaf dat moment kun je bij de eerstvolgende aangifte inkomstenbelasting deze periodieke gift volledig aftrekken.


Heb je nog vragen dan kun je deze via ons contactformulier stellen.

119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page