top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFrans van Berkel

Blij met 2.500 euro van de Rabobank!

Wij zijn ontzettend blij! Onze Stichting Voedselbos Lage Mierde krijgt van de Rabobank een coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage van € 2.500,-.


De Rabobank bestaat 125 jaar en heeft dit jaar eenmalig een extra bijdrage van €125.000 beschikbaar gesteld voor de regio om te investeren in lokale duurzaamheidsoplossingen en projecten. En het voedselbos Lage Mierde is hiervoor uitgekozen. Een mooi gebaar en een duidelijk signaal dat wij als Stichting met het Voedselbos een goed duurzaamheidsproject aan het ontwikkelen zijn.


Het Voedselbos zorgt voor:

  • Verbinding tussen de inwoners

  • Educatie van de jeugd inzake voedselvoorziening

  • Vergroting van natuurlijke invulling van openbare ruimte

  • Voedselvoorziening voor en door de inwoners zelf

Het voedselbos wordt daarom een plek om te ontmoeten, samen te werken, een plek waar gedeeld, gespeeld en geleerd kan worden. Het voedselbos als onderdeel van een wandeling en waar schoolkinderen les krijgen. Waar dorpsbewoners fruit kunnen rapen en plukken, maar waar ook toeristen kunnen genieten van natuurschoon bij een picknick-bankje.


Met dit bedrag gaan we het voedselbos verder ontwikkelen. We hebben nog behoorlijk wat wensen. Naast het herplanten, nodig door ontstane schade, willen we nog divers onderhoudsmateriaal aanschaffen.


Blij zijn we dus dat we weer een stapje in de verdere ontwikkeling van het voedselbos kunnen maken.


105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page