top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFrans van Berkel

Goed plantweekend eind november

Op een zonnige zaterdag en een bewolkte druilige zondagochtend hebben vijftien vrijwilligers in het voedselbos weer veel bomen en struiken geplant.

Door de voorbereidingen eerder deze week waren we in staat om op zaterdag direct te starten met het aanplanten van de ontbrekende planten in de rijen van de twee oogstcirkels. De ingekuilde struiken en boompjes lagen klaar, maar het was wel even goed kijken in de rij waar deze geplant konden worden. Het onkruid zorgde ook nog voor wat verwarring. En dan bij het uitgraven van het plantgat ook nog uitkijken voor de druppelslang. Deze mocht zeker niet doorgestoken worden!


Voor het middengedeelte, het ‘romantische’ voedselbos was het wel puzzelen en zoeken om de bomen op de juiste plek, aangegeven door een bamboestok met boomcode, te planten. Bij elke bamboestok werd eerst met een bosmaaier het onkruid weggemaaid waardoor het maken van een plantgat iets gemakkelijker werd. Hier kwam dan een boom, zoals de moerbei, olijfwilg, hoogstam appel, hoogstam peer, perzik, paw paw, mispel, kweepeer, kaki, pruim, pimpernoot, vijg of een andere fruitboom te staan.

Het was veel heen en weer lopen. Maar uiteindelijk hebben we de bomen op de juiste wijze, met dank aan de goede plantinstructie van Martijn, een mooie plek gegeven. Tussen de bomen, vlak bij de paden hebben we nog honderden bessenstruiken geplant. Zowel rode en witte als ook de roze en de zwarte bes.

Tevens hebben we aan de voorkant van het voedselbos nog een enkele rij met rozenbottels aangeplant. Aan het pad naar achteren hebben we nu een rij met diverse soorten hazelaars. Ook de kastanjebomen (boompjes) en de walnoot hebben hun plek gekregen.


Dank ook aan de vrijwillige cateraars die ons van koffie, thee en een heerlijke lunch hebben voorzien. Zonder deze regelmatige pauzes had niemand het zo lang kunnen volhouden.


Uiteindelijk waren we zondag tegen één uur zo moe dat we er een punt achter moesten zetten. De laatste bomen en struiken planten moeten nog even wachten. Binnenkort gaan we een extra plant-ochtend organiseren.187 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page