top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFrans van Berkel

Het was een bijzonder weekend!

Vandaag, zaterdag 2 april, hebben we met ruim twintig vrijwilligers de eerste fase van het voedselbos afgerond. Jawel, in plaats van twee dagen hebben we met z'n allen in één dag alle taken die gepland waren kunnen afronden. Dit hadden we niet verwacht, en zeker niet na de winterse vrijdag! Maar gelukkig heeft de zon op deze zaterdag af en toe geschenen, waardoor we verkwikt de diverse activiteiten hebben uitgevoerd.


Het laatste plantgoed, waaronder 500 berken, 30 hazelaars en diverse bessenstruiken zijn op de juiste plantplek terecht gekomen. Zelfs de eerste walnootbomen staan er. Het perceel is nu helemaal omheind met schapengaas. De fruitbomen en fruitstruiken hebben compost gekregen en in de oogstcirkels is ook het houthaksel uitgestrooid.


We zijn nog aan het onderzoeken of we een bewateringssysteem kunnen aanleggen zodat de komende 2 tot 3 jaar de bomen en struiken het bij een warme, droge zomer het overleven. Ook starten we komende periode nog met de aanleg en inrichting van de moestuin. En we gaan in het najaar de tweede fase van de aanplant van het voedselbos uitvoeren. Kortom, nog veel te doen!


We houden je op de hoogte via de nieuwsbrief van het voedselbos. Wil je je daarvoor aanmelden, dat kan via onderstaande knop.


168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page