top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFrans van Berkel

Het wordt, nee, het is al prachtig!


Het voedselbos begint al duidelijke contouren te krijgen. De meeste bomen en planten in de oogstcirkels en de struweelhagen zitten mooi in het blad. Bij enkele bessenstruiken heb ik al het begin van besjes gezien! De bramen groeien als kool maar helaas hebben niet alle hulst en vlier het overleefd.

Na de plantweekenden in maart en begin april hebben we zaterdag 30 april weer enkele klussen op het perceel van het voedselbos uitgevoerd. Met 18 vrijwilligers hebben we de fruitbomen en -struiken in de twee oogstcirkels water gegeven. Dit deden we nu nog handmatig, met een aggregaat en 2 dompelpompen en lange slangen. Maar binnenkort gaan we een irrigatiesysteem met druppelslangen aanleggen. Gezien de voorspelling van een droge zomer is water zeer welkom voor de jonge aanplant.

Ook hebben we deze zaterdag de bedden in de moestuin aangelegd. Na het zorgvuldig uittekenen (met kalk) van het ontwerp op de grond hebben we er hierna vele kruiwagens met compost op aangebracht.


Verder zijn alle paden in de oogstcirkel en elders op het perceel nu gecultiveerd; de grote kluiten zijn klein gemaakt. Komende week gaat Frank de paden inzaaien met klaver.

Kortom, het was een mooie dag met veel plezier en uitstekende resultaten. Samen hebben we het voedselbos weer completer gemaakt. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen!158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page