top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFrans van Berkel

Officieel begin van het voedselbos

Na drie jaar voorbereiding hebben we het afgelopen weekend de eerste fruitbomen en -struiken op het perceel aan de Beekakkersweg aangeplant. Mary Fiers, directeur van het Groen Ontwikkel Fonds Brabant (GOB), had de eer om deze officiële handeling uit te voeren. Onder het toeziend oog van een aantal bestuursleden van het voedselbos heeft ze een hoogstam appelboom geplant.

Mary Fiers, directeur GOB, plant een hoogstam appelboom met Martijn Ballemans en Frans van Berkel van de Stichting Voedselbos Lage Mierde

De stichting voedselbos Lage Mierde koopt het perceel met een flinke korting en subsidie van het GOB, een onderdeel van de provincie Noord-Brabant. Het GOB werkt aan een robuust en aaneengesloten natuurnetwerk in Brabant. Het voedselbos Lage Mierde sluit zo aan bij de Natte Natuurparel De Utrecht.

Met het voedselbos verrijken we de omgeving van Lage Mierde. Het wordt een plek die mensen samenbrengt. Een plek die mensen met de natuur verbindt.


Een eerste start is nu gemaakt. Begin april en in het najaar gaan we verder met de aanplant van de volgende fases. Hierna voegen we nog kleine zaken toe en geven we de natuur de tijd om zich te ontwikkelen tot een stabiel ecosysteem.

vlnr: Mary Fiers (GOB), en bestuursleden Frans van Berkel, Frank van Linschoten, Martijn Ballemans en Marcel van den Brink
149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page