top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarie-Claire Maillé

Schoolmoestuin Lage Mierde

Bijgewerkt op: 18 apr. 2023

De winter is ten einde en het voorjaar laat zich steeds meer horen! Zo ook in de schoolmoestuin van basisschool D’n Opstap in het voedselbos in Lage Mierde.

In samenspraak met school is er ook dit jaar een plan gemaakt om de kinderen weer vol enthousiasme kennis te laten maken met de wondere wereld van de moestuin. Zo leren kinderen over wanneer je wat kunt zaaien, hoe groenten groeien, hoe soorten elkaar helpen, maar ze maken ook kennis met de verschillende smaken.

Voor dit seizoen hebben we een planning gemaakt voor zowel de kinderen als vrijwilligers om mee te doen in de schoolmoestuin. Let op, dit zijn voor de kinderen momenten die buiten de schoolplanning om worden geregeld.

Op de volgende momenten is er georganiseerd werken in de moestuin voor volwassenen:

· Dinsdagochtend: 10.00-12.00 uur

· Woensdagavond: 19.00-20.30 uur

· Donderdagavond: 19.30-21.00 uur

We starten vanaf 18 april. Aanmelden kan via schoolmoestuin5094@gmail.comVanaf 1 juni kunnen kinderen van de basisschool komen ontdekken in de moestuin. Op de woensdagmiddagen van 15.00-16.00 uur gaan we samen aan de slag! We fietsen gezamenlijk om 14.45 uur vanaf het schoolplein, let op er is wel begeleiding maar op eigen verantwoordelijkheid, om 16.00 uur fietsen we ook weer terug naar school.


Tevens is er op de eerste zaterdag van de maand van 10.00-12.00 uur inloopochtend voor families. Zodat de kinderen ook aan hun ouders, opa’s/oma’s en andere belangstellenden kunnen laten zien wat ze hebben verbouwd. De eerste zaterdag is op zaterdag 3 juni.


Dus nog even op een rijtje:

  • Vanaf 18 april op dinsdagochtend, woensdag- en donderdagavond is het werken voor de vrijwilligers;

  • Vanaf 1 juni zijn er ontdekmiddagen voor kinderen;

  • Vanaf 3 juni zijn er familie ochtenden in de moestuin.


Interesse om mee te doen? Meer informatie?? Neem gerust contact op via het mailadres.


Groeten, de werkgroep schoolmoestuin


Sylvie, Femke, Eva, Geertje, Karin, Marjolein & Marie-Claire

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page