top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFrans van Berkel

Vele handen maken licht werk!

Afgelopen weekend hebben tientallen vrijwilligers geholpen met de aanplant van het voedselbos. Jong en oud hebben met veel energie en plezier gewerkt. Niet alleen uit Lage Mierde, maar ook uit de omringende dorpen kwamen de enthousiaste helpers. En zelfs vanuit Den Haag, Bergen op Zoom en Hellevoetsluis zijn vrijwilligers komen helpen.

Ruim 4.000 bomen en struiken zijn geplant. Dit deden we door plantlijnen te volgen en op gezette afstanden kuilen te graven. In de oogstcirkels werden afwisselend een appelboom, een perenboom en een stikstofbinder gezet. Alle vrijwilligers kunnen deze volgorde nu dromen en weten dat een olijfwilg of duindoorn een stikstofbinder is.

Ook is een deel van het schapengaas al geplaatst.

Het mooie aan deze twee dagen was dat je samenwerkte aan iets nieuws en moois. Gesprekjes tussen elkaar tijdens het werk en de pauzes zorgde voor de verbinding.

Voorbijgangers spraken ons aan en waren nieuwsgierig naar de vorderingen.


Ondanks de winterse bui op zondagochtend was het weer ons goedgezind. We hopen begin april weer zo´n mooi weekend te hebben bij de volgende plantdagen. Wil je hier jouw steentje aan bijdragen? Je kunt je hier nog voor aanmelden via onderstaande knop.245 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page