top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFrans van Berkel

Vliegende start voor het voedselbos

Vandaag, woensdag 16 maart, zijn we met vereende krachten en heerlijk weer de gehele dag bezig geweest. Een mijlpaal voor het voedselbos. Het ging vandaag zo voorspoedig dat we meer hebben gedaan dan dat we hadden gepland!

De ochtend begon zonnig met een korte uitleg over de dag. Na de komst van de fruitbomen en -struiken van fruitzforlife zijn deze op de juiste plek bij één van de oogstcirkels ingekuild. Hiervoor was op maandag al, op basis van GPS, ruim 150 paaltjes op het perceel aangebracht. Deze piketpaaltjes geven de lijnen van de toekomstige wandelpaden en de oogstcirkels aan.

Ook is gestart met het omrasteren van het perceel. Vele palen zijn met een precieze hamerslag de grond in gemept. Het schapengaas wordt komend weekend aangebracht.

Na een korte pauze weer verder met het sorteren en selecteren van de juiste planten om deze hierna bij het juiste paaltje in te kuilen. Ook werd gestart met het het aanbrengen van de plantlijnen voor de struweelhagen.

In de middag zijn zelfs de eerste boompjes op de juiste plaats in de oogstcirkel geplant. Al met al een vermoeiende maar ook een succesvolle plantdag. Op naar de volgende!
168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page