top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFrans van Berkel

Voorbereidingen plantdag

Afgelopen week is gestart met het voorbereiden van de laatste plantdag op zaterdag 26 november a.s. We zullen dan ruim 1200 bomen en struiken op de juiste plek in het voedselbos gaan zetten.

Als voorbereiding hiervoor is allereerst de exacte positie van elke boom bepaald. Met ons uitgewerkte ontwerpplan op zak heeft een landmeter de punten, waar de bomen komen te staan, opgemeten. Hier werd dan een bamboestok met boomcode geplaatst.

Gelukkig was het maandagochtend zonnig weer en met z'n vijven was het karwei binnen vijf uur geklaard!Donderdagochtend 24 november zijn de bomen en struiken door diverse kwekers geleverd. Na het uitladen en sorteren is het plantgoed voor het middengedeelte van het voedselbos ingekuild. Een behoorlijk karwei om alles op een centrale plek te krijgen en in te graven.


Bij de oogstcirkels zijn ook nog bomen, zoals vlier, vijg en mispel, en verschillende soorten struiken, zoals bessen en frambozen bij de juiste plantrijen ingekuild.

Met acht vrijwilligers is deze lange ochtend goed verlopen. De dag begon frisjes maar de zon heeft ons heerlijk verwarmd.

142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page