top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFrans van Berkel

Voortgang van het voedselbos

Het voedselbos is nu twee jaar oud en ontwikkelt zich gestaag. In 2022 en begin 2023 hebben we alle struiken en bomen aangeplant en veel extra werk verricht. Nu is het aan de natuur om te groeien en te bloeien!

Het natte najaar heeft echter wel behoorlijke consequenties. In het achterste gedeelte is het heel nat, waardoor met name de fruitstruiken en - bomen in de achterste oogstcirkel minder goed groeien als in de voorste oogstcirkel. Of ze het gaan halen, moet komend jaar blijken.


De werkgroep Groen en Doen heeft ook door het natte najaar een aantal werk-ochtenden moeten annuleren. We hopen komende winter het achterstallig onderhoud in te halen, zodat we onder andere nog houtsnippers kunnen verspreiden en de wilde bramen kunnen opruimen.

Ook was het in de herfst te nat om met een tractor het perceel op te gaan. Het maaien van de paden is een aantal keren uitgesteld.


Martijn heeft dronebeelden gemaakt van het tweede groeiseizoen. het geeft een mooi beeld van het voedselbos in de herfst en de ontwikkeling die het voedselbos heeft doorgemaakt.
179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page