top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverVoedselbos Lage Mierde

Wandeling naar het voedselbos


Afgelopen zondag, 7 november, hebben we met ruim 30 mensen een wandeling naar het perceel van het voedselbos gemaakt. We verzamelde op het gildeterrein aan de Broekkant, en door de weilanden liepen we naar de Beekakkersweg. Onderweg vertelde bestuurslid Frank Linschoten zeer enthousiast over de wijze waarop hij op de weilanden rondom de Beekakkersweg biologisch boert. Op een duurzame wijze, zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Hij heeft rondom zijn akkers bloemenranden ingezaaid en in een hoek van een perceel een paddenpoel uitgegraven. Hierdoor liepen we door een gevarieerde omgeving.


Op het perceel waar het voedselbos komt vertelde bestuurslid Martijn Ballemans met passie over de plannen voor het voedselbos. Niet alleen hoe en waar er wat geplant gaat worden. Maar ook dat door de plukdagen, het oogstfeest, de moestuin voor de basisschoolleerlingen we zo een actieve community voor Lage Mierde krijgen.

We hebben enthousiaste reacties ontvangen. Sommige deelnemers hebben zich aangemeld als donateur, andere als vrijwilliger.


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page