top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFrans van Berkel

Weer geklust in het voedselbosAfgelopen zaterdag heeft de werkgroep 'Groen en Doen' haar eerste werkzaamheden van 2024 uitgevoerd. Na een natte vier maanden durfden we weer het perceel te betreden! Nat is het nog zeker wel. De bodem is behoorlijk verzadigd. De drie poelen zijn dan ook overvol.


Met vereende krachten hebben we het voedselbos geïnspecteerd en een aantal hoogstam appelbomen een betere plek gegeven. Ook is een goede start gemaakt met het verwijderen van de wilde bramen. Met name aan de kant van de beekakkersweg heeft de braam het afgelopen jaar behoorlijk gewoekerd.


Komende weken gaan we nog verder met het verwijderen van de wilde braam en het verspreiden van houtsnippers bij de aanplant. Hiernaast zullen we in de twee oogstcirkels de fruitbomen anders gaan opbinden. Ook moeten we op een enkele plek het hekwerk herstellen. En als het weer het toelaat zullen we op het pad naar achteren extra klaver inzaaien.

Kortom nog voldoende klussen!


Hieronder nog een mooie winterfoto van het voedselbos in januari.En zoals je op de vorige twee foto's hebt gezien is op de ontmoetingsplek een stevige tafel met banken neergezet. Dit hebben we nog in het najaar kunnen uitvoeren.227 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page